Министарство одбране Републике Србије
 
08.10.2021.

Министар Стефановић позвао младе да се пријаве за стипендије



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић позвао је данас младе да се пријаве на конкурс Министарства одбране за студентске стипендије, који је, како је рекао, заиста добра прилика да добију финансијску подршку током школовања, али и да имају сигуран посао по његовом завршетку.
 
„Расписали смо конкурс за укупно 42 стипендије за студенте фармације, електронике, електротехнике, машинства, рачунарског и хемијског инжењерства, грађевинарства, математике и других студија. Стипендије износе од 35.000 до 50.000 динара месечно, што је верујем од помоћи сваком  младом човеку у смислу његовог осамостаљивања“, рекао је министар Стефановић.

 
Он је прецизирао да ће по завршетку школовања и обука, њих 15 постати официри Војске Србије са радним местима широм Србије, док ће њих 27 добити посао у Војнотехничком институту и Техничко-ремонтном заводу „Крагујевац“.
 
„Желим да позовем младе људе да се одлуче да се пријаве на конкурс и граде своју будућност у нашој војсци и у нашој Србији. Ми смо се потрудили да им покажемо да заиста верујемо у младост Србије, у њено знање, вештине и вредности, да ценимо труд младих људи и да хоћемо да улажемо у њихову будућност“, поручио је министар.
 
Како је рекао, у претходном периоду имао је прилику да разговара и са онима који су већ постали наши стипендисти, али и са онима који су већ почели да раде у Министарству и Војсци.
 
„Изузетно сам поносан на њих, јер су патриоте, енергични и срчани људи, који воле своју војску и отаџбину и хоће да јачају и граде своју земљу.  Очекујем да ће захваљујући и овом конкурсу у нашу војску и министарство доћи и нови млади људи и помоћи нам да огромним знањем и радом у борби за јаку Србију направимо нови корак напред“, навео је Стефановић.
 
Да подсетимо, конкурс за стипендије отворен до 29. октобра, a све информације које су потребне за аплицирање налазе се на сајту Министарства одбране, www.mod.gov.rs.
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
08.10.2021
mp4 (145,91 MB)
Изјава министра Стефановића