Министарство одбране Републике Србије
 
29.09.2021.

Обележено три деценије од смрти мајора Милана Тепића и војника Стојадина Мирковића



Полагањем венаца и одавањем почасти данас је обележено три деценије од страдања народног хероја мајора Милана Тепића и војника Стојадина Мирковића, који су 29. септембра 1991. године погинули не дозвољавајући да хрватске паравојне снаге дођу у посед наоружања и муниције које се налазило у војном складишту надомак Бјеловара.

Делегација Министарства одбране и Војске Србије, коју је предводио начелник Управе за логистику Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Срђан Петковић, положила је данас венац код споменика народном хероју Милану Тепићу у истоименој улици у Београду, у оквиру церемоније полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 30. годишњице од његове смрти. 
 
Венце су положили и чланови породице народног хероја Милана Тепића, удружења и грађани опредељени за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

Почаст је одала и делегација предвођена замеником команданта Команде за обуку бригадним генералом Николом Дејановићем, која је положила венце у касарни "Мајор Милан Тепић" у Јакову.

Делегација Министарства одбране и Војске Србије, положила је данас венац и одала пошту крај бисте страдалог војника Стојадина Мирковића, подигнуте у дворишту Основне школе „Милош Марковић“ у селу Горње Лесковице код Ваљева.

Председништво СФРЈ је 19. новембра 1991. године постхумно одликовало мајора Милана Тепића „за изванредан подвиг у борби против непријатеља приликом њиховог напада на касарну ЈНА у Бјеловару“ Орденом народног хероја Југославије. Споменик Милану Тепићу откривен је 29. септембра 2017. године на 26. годишњицу од смрти народног хероја.
 
Војник Стојадин Мирковић одликован је постхумно Орденом за заслуге у области одбране и безбедности I степена.

Фото: Танјуг
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
29.09.2021
mp4 (131,5 MB)
Полагање венца