Министарство одбране Републике Србије
 
04.06.2021.

Хеликоптери Војске Србије гасе пожар у чачанској „Слободи“



19.50
Хеликоптери Војске Србије обавили су током данашњег дана укупно 50 налета и избацили 110.000 литара воде на део круга фабрике „Слобода“ у Чачку где је током ноћи дошло до пожара, а затим и серије експлозија у објектима за складиштење  компонената за комплетирање упаљача.

17.00 
Три хеликоптера Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије, типа Ми-8 и Ми-17, ангажована су тренутно на гашењу пожара у фабрици „Слобода“ у Чачку.

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић који је јутрос разговарао са руководством фабрике, у чијем кругу је током ноћи дошло до пожара и серије експлозија у издвојеном делу предвиђеном за складиштење и чување елемената за комплетирање упаљача, најавио је том приликом да ће хеликоптери Војске помоћи да се пожар коначно угаси.

Хеликоптери су полетели са аеродрома „Морава“ код Краљева око 14.30 часова, а ведра су, како је и планирано, напунили на језеру Међувршје недалеко од Чачка. До 16 часова реализовано је укупно 12 налета, а хеликоптери су на место пожара у кругу чачанске фабрике избацили скоро 48.000 литара воде. Током поподнева хеликоптери ће наставити гашење.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
04.06.2021
mp4 (81,46 MB)
Гашење пожара