Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.06.2021.

Helikopteri Vojske Srbije gase požar u čačanskoj „Slobodi“19.50
Helikopteri Vojske Srbije obavili su tokom današnjeg dana ukupno 50 naleta i izbacili 110.000 litara vode na deo kruga fabrike „Sloboda“ u Čačku gde je tokom noći došlo do požara, a zatim i serije eksplozija u objektima za skladištenje  komponenata za kompletiranje upaljača.

17.00 
Tri helikoptera Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije, tipa Mi-8 i Mi-17, angažovana su trenutno na gašenju požara u fabrici „Sloboda“ u Čačku.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović koji je jutros razgovarao sa rukovodstvom fabrike, u čijem krugu je tokom noći došlo do požara i serije eksplozija u izdvojenom delu predviđenom za skladištenje i čuvanje elemenata za kompletiranje upaljača, najavio je tom prilikom da će helikopteri Vojske pomoći da se požar konačno ugasi.

Helikopteri su poleteli sa aerodroma „Morava“ kod Kraljeva oko 14.30 časova, a vedra su, kako je i planirano, napunili na jezeru Međuvršje nedaleko od Čačka. Do 16 časova realizovano je ukupno 12 naleta, a helikopteri su na mesto požara u krugu čačanske fabrike izbacili skoro 48.000 litara vode. Tokom popodneva helikopteri će nastaviti gašenje.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
04.06.2021
mp4 (81,46 MB)
Gašenje požara