Министарство одбране Републике Србије
 
18.02.2021.

Обележен Међународни дан војних спортоваМеђународни дан војних спортова свечано је обележен данас у београдској Атлетској дворани, у организацији Делегације Републике Србије при CISM (Међународном савезу за војне спортове).

Промотивном трком у којој се такмичило 40 кадета Војне академије, Војска Србије учествовала је у глобалној војној спортској манифестацији, која је обележена у 140 армија широм света, које су чланице CISM.

Од када је 2003. године Република Србија постала члан CISM, на плану војног спорта реализовано је 163 активности и освојено 83 одличја, чиме је стечен запажен углед у тој организацији.

О значују учешћа наше земље у активностима CISM говорио је начелник Управе за обуку и доктрину (Ј-7) Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Жељко Петровић, који је званично отворио данашњу спортску приредбу.

- Кроз активности ове организације, такмичења, подршку и организацију спортских догађаја, научне и стручне конференције, припадници Министарства одбране и Војске Србије стичу и примењују значајна искуства на пољу спорта доприносећи формирању навика вођења здравог начина живота и промоцији општој интероперабилности јачањем „пријатељства кроз спорт“, што је и званични слоган CISM – рекао је бригадни генерал Жељко Петровић.

Обележавању Међународног дана војних спортова присуствовали су и ректор Универзитета одбране генерал–потпуковник Горан Радовановић, начелник Војне академије генерал–мајор Бојан Зрнић, генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић, покрајински секретар за спорт и омладину Војводине Дане Баста, директор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта Данијел Жупић и председник Спортског савеза Београда Драган Томашевић.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
18.02.2021
mp4 (117,86 MB)
Отварање