Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.02.2021.

Obeležen Međunarodni dan vojnih sportova



Međunarodni dan vojnih sportova svečano je obeležen danas u beogradskoj Atletskoj dvorani, u organizaciji Delegacije Republike Srbije pri CISM (Međunarodnom savezu za vojne sportove).

Promotivnom trkom u kojoj se takmičilo 40 kadeta Vojne akademije, Vojska Srbije učestvovala je u globalnoj vojnoj sportskoj manifestaciji, koja je obeležena u 140 armija širom sveta, koje su članice CISM.

Od kada je 2003. godine Republika Srbija postala član CISM, na planu vojnog sporta realizovano je 163 aktivnosti i osvojeno 83 odličja, čime je stečen zapažen ugled u toj organizaciji.

O značuju učešća naše zemlje u aktivnostima CISM govorio je načelnik Uprave za obuku i doktrinu (J-7) Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Željko Petrović, koji je zvanično otvorio današnju sportsku priredbu.

- Kroz aktivnosti ove organizacije, takmičenja, podršku i organizaciju sportskih događaja, naučne i stručne konferencije, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije stiču i primenjuju značajna iskustva na polju sporta doprinoseći formiranju navika vođenja zdravog načina života i promociji opštoj interoperabilnosti jačanjem „prijateljstva kroz sport“, što je i zvanični slogan CISM – rekao je brigadni general Željko Petrović.

Obeležavanju Međunarodnog dana vojnih sportova prisustvovali su i rektor Univerziteta odbrane general–potpukovnik Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije general–major Bojan Zrnić, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vojvodine Dane Basta, direktor Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta Danijel Župić i predsednik Sportskog saveza Beograda Dragan Tomašević.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
18.02.2021
mp4 (117,86 MB)
Otvaranje