Министарство одбране Републике Србије
 
27.01.2021.

Честитка министра одбране поводом Дана 72. бригаде за специјалне операције



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић упутио је поводом 27. јануара - Дана 72. бригаде за специјалне операције честитку у којој се каже:

"Одважни, одлучни, врхунски обучени и невероватно истрајни. Најбољи од најбољих - припадници наше 72. бригаде за специјалне операције.

Своје јунаштво доказали сте у тешким временима, када нисте одступили и нисте имали дилему - свим срцем и снагом храбро сте бранили свој народ.

Данас сте у миру челични бедем у одбрани наше отаџбине од свих опасности и претњи. Бедем који гарантује сигурност и стабилност Србије и безбрижан живот наших грађана. Бедем који доказује да Србију има ко да чува.

Поносни смо на вас. Поносни што имамо јединицу као што је 72. бригада која се никада не штеди, не бежи од изазова и чије срце верно куца за Србију чувајући је од сваког зла.

Отаџбина вам мора показати колико то цени и зато настављамо да улажемо у вашу обуку, опремање, услове рада и побољшање вашег стандарда. И у овој години наставићемо да инвестирамо у вас, да се боримо да знате колико Србија цени вашу посвећеност, труд и рад и колика нам је част што има такве људе у својим редовима.

Убеђен да ћете и убудуће бити на висини сваког задатка, драги припадници 72. бригаде, честитам вам празник!".