Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.01.2021.

Čestitka ministra odbrane povodom Dana 72. brigade za specijalne operacije



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uputio je povodom 27. januara - Dana 72. brigade za specijalne operacije čestitku u kojoj se kaže:

"Odvažni, odlučni, vrhunski obučeni i neverovatno istrajni. Najbolji od najboljih - pripadnici naše 72. brigade za specijalne operacije.

Svoje junaštvo dokazali ste u teškim vremenima, kada niste odstupili i niste imali dilemu - svim srcem i snagom hrabro ste branili svoj narod.

Danas ste u miru čelični bedem u odbrani naše otadžbine od svih opasnosti i pretnji. Bedem koji garantuje sigurnost i stabilnost Srbije i bezbrižan život naših građana. Bedem koji dokazuje da Srbiju ima ko da čuva.

Ponosni smo na vas. Ponosni što imamo jedinicu kao što je 72. brigada koja se nikada ne štedi, ne beži od izazova i čije srce verno kuca za Srbiju čuvajući je od svakog zla.

Otadžbina vam mora pokazati koliko to ceni i zato nastavljamo da ulažemo u vašu obuku, opremanje, uslove rada i poboljšanje vašeg standarda. I u ovoj godini nastavićemo da investiramo u vas, da se borimo da znate koliko Srbija ceni vašu posvećenost, trud i rad i kolika nam je čast što ima takve ljude u svojim redovima.

Ubeđen da ćete i ubuduće biti na visini svakog zadatka, dragi pripadnici 72. brigade, čestitam vam praznik!".