Министарство одбране Републике Србије
 
18.12.2020.

Нова борбена возила и наоружање за Војску Србије



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас потписивању уговора између Министарства одбране и  предузећа „Застава оружје“ и „Застава ТЕРВО“ из Крагујевца за набавку војне опреме и наоружања за потребе Војске Србије.

Министар Стефановић оценио је да је ово најбољи начин да искористимо домаће знање, упослимо домаће компаније, а да наши војници добију савремено наоружање и опрему.

„Данас уговарамо набавку нових модуларних пушака за Војску Србије које производи „Застава оружје“, а које ће бити опремљене савременим оптичким нишанима „Телеоптика-Жироксопа“ и новом муницијом коју је развила наша компанија „Први партизан“. Такође, наставили смо са инвестицијама и у наше компаније које производе савремене оклопне транспортере“, рекао је министар Стефановић.

Он је прецизирао да се данас уговара куповина новог теренско оклопног возила МРАП 6х6, које ће у наредној години ући у састав наоружања Војске Србије.

„Такође, наша „Прва петолетка“ из Трстеника развила је прототип и израдила нулту серију артиљеријско-ракетног система за Пасарс, који ће и у наредној години бити један од приоритета у набавци Министарства одбране“, рекао је министар.

Стефановић је истакао да му је драго да је ово само почетак великог броја пројеката набавке савремене опреме и наоружања за Војску Србије.

„И то савремене опреме нове генерације коју производи домаћа одбрамбена индустрија, јер то и јесте стратешка визија председника и врховног команданта Александра Вучића и стратешко опредељење Министарства одбране“, истакао је Стефановић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
18.12.2020
mp4 (45,7 MB)
Потписивања уговора