Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.12.2020.

Nova borbena vozila i naoružanje za Vojsku SrbijePotpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas potpisivanju ugovora između Ministarstva odbrane i  preduzeća „Zastava oružje“ i „Zastava TERVO“ iz Kragujevca za nabavku vojne opreme i naoružanja za potrebe Vojske Srbije.

Ministar Stefanović ocenio je da je ovo najbolji način da iskoristimo domaće znanje, uposlimo domaće kompanije, a da naši vojnici dobiju savremeno naoružanje i opremu.

„Danas ugovaramo nabavku novih modularnih pušaka za Vojsku Srbije koje proizvodi „Zastava oružje“, a koje će biti opremljene savremenim optičkim nišanima „Teleoptika-Žiroksopa“ i novom municijom koju je razvila naša kompanija „Prvi partizan“. Takođe, nastavili smo sa investicijama i u naše kompanije koje proizvode savremene oklopne transportere“, rekao je ministar Stefanović.

On je precizirao da se danas ugovara kupovina novog terensko oklopnog vozila MRAP 6x6, koje će u narednoj godini ući u sastav naoružanja Vojske Srbije.

„Takođe, naša „Prva petoletka“ iz Trstenika razvila je prototip i izradila nultu seriju artiljerijsko-raketnog sistema za Pasars, koji će i u narednoj godini biti jedan od prioriteta u nabavci Ministarstva odbrane“, rekao je ministar.

Stefanović je istakao da mu je drago da je ovo samo početak velikog broja projekata nabavke savremene opreme i naoružanja za Vojsku Srbije.

„I to savremene opreme nove generacije koju proizvodi domaća odbrambena industrija, jer to i jeste strateška vizija predsednika i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića i strateško opredeljenje Ministarstva odbrane“, istakao je Stefanović.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
18.12.2020
mp4 (45,7 MB)
Potpisivanja ugovora