Министарство одбране Републике Србије
 
09.11.2020.

Састанак министра Стефановића и амбасадора Руске Федерације Харченка



Потпредседник Владе и министар одбране Републике Србије др Небојша Стефановић састао се данас са амбасадором Руске Федерације у Београду Александром Боцан-Харченком.

Министар Стефановић захвалио се на сталној подршци коју Русија пружа очувању територијалног интегритета Републике Србије. Он је изразио и искрену захвалност за упућену медицинску помоћ из Руске Федерације ради спречавања даљег ширења и сузбијања КОВИД-19.

Стефановић је оценио да ће војнотехничка помоћ Руске Федерације Војсци Србије допринети јачању њене оперативне способности и захвалио се на обуци и школовању припадника Министарства одбране и Војске Србије у Руској Федерацији.

Министар Стефановић је истакао да у наредном периоду стратешки циљ Републике Србије представља модернизација и опремање Војске Србије.

Амбасадор Боцан-Харченко пожелео је министру Стефановићу успех на новој дужности и уручио му писмо секретара Савета безбедности Руске Федерације Николаја Патрушева, којим се захваљује на досадашњој сарадњи. Боцан-Харченко такође је пренео и да ће Руска Федерација наставити са подршком Републици Србији по питању Косова и Метохије и њеног територијалног интегритета.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
09.11.2020
mp4 (56,07 MB)
Састанак