Министарство одбране Републике Србије
 
25.09.2020.

Пилоти мајор Дејан Крсник и капетан прве класе Звонко Васиљевић погинули приликом пада авиона МиГ-21



Пилоти мајор Дејан Крсник и капетан прве класе Звонко Васиљевић из 101. ловачко-авијацијске ескадриле 204. ваздухопловне бригаде РВиПВО Војске Србије погинули су данас приликом пада авиона МиГ-21 у рејону села Брасина код Малог Зворника.
 
Пилот мајор Дејан Крсник, командир 4. авијацијског одељења 101. ловачко-авијацијске ескадриле, рођен је 28. маја 1971. године у Београду. У професионалној војној служби био је од 30. јула 1994. године. Ожењен је и отац једног детета.
 
Пилот капетан прве класе Звонко Васиљевић, помоћник команданта за обавештајно-извиђачке послове 101. ловачко-авијацијске ескадриле, рођен је 3. октобра 1977. године у Лозници. У професионалној војној служби био је од 29. септембра 2001. године. Ожењен је и отац двоје деце.
 
Врховни командант Војске Србије Александар Вучић, министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић упутили су породицама погинулих пилота телеграме саучешћа.
 
Авион МиГ-21 прегледан је пре полетања у складу са свим процедурама и након прегледа констатовано је да је исправан и спреман за лет.
 
Авион МиГ-21 Војске Србије срушио се током извршења редовног летачког задатка данас око 9.10 часова у рејону села Брасина код Малог Зворника.