Министарство одбране Републике Србије
 
22.10.2019.

Сусрет министра Вулина и генерала Џанга



Министар одбране Републике Србије Александар Вулин састао се са потпредседником Централне војне комисије НР Кине генералом Џанг Јоусјием на свечаном радном ручку који је приредио за чланове српске делегације.

Генерал Џанг је министру захвалио на гостољубивом дочеку и организацији посете кинеске делегације Србији коју је он предводио. Навео је да је имао изузетну част што се током посете Београду састао са председником и врховним командантом Војске Србије Александром Вучићем коме је упутио срдачне поздраве. Пријатељство Србије и Кине оценио је као чврсто и непоколебљиво.

Током сусрета, министар Вулин и потпредседник Централне војне комисије сагласили су се да је само месец дана након посете генерала Џанга Београду приметан велики напредак на пољу билатералне војне сарадње која је конкретизована новим пројектима и плановима који ће се реализовати у скоријој будућности.

Према оцени министра Вулина и генерала Џанга, војно-техничка сарадња се одвија планираном динамиком. Потврдили су да ће следеће године Војска Србије и Народноослободилачка армија Кине одржати своју прву заједничку вежбу, а сарадња ће се развијати и у области војне медицине, АБХО и сајбер безбедности.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
22.10.2019
mp4 (68,94 MB)
Састанак