Министарство одбране Републике Србије
 
01.10.2018.

Министар Вулин: У „Јумко“ веровао само Александар Вучић



Министар одбране Александар Вулин посетио је данас Холдинг компанију „Јумко“ у Врању поводом јубилеја 58 година рада те компаније.

Министар Вулин обишао је и производне погоне „Јумко балистика“, као и радне јединице „Финална производња“, „Дорада“ и „Ткачница“.

Он је истакао да су 2012. године сви дигли руке од „Јумка“ и да је то био напуштени објекат без струје, да радници нису примали плате, да су штрајковали и били очајни.
 
- Само је Александар Вучић тада веровао у „Јумко“ и само је он веровао да држава Србија има разлога да уложи у ово предузеће и да не дигне руке, не само од „Јумка“ него ни од југа Србије. Као што видите, показало се колико је био у праву. Данас је овде око 1.600 радника, производи се најмодернији програм, људи су запослени, имају наду и разлог да верују у бољу будућност. Министарство одбране и Влада Републике Србије наставиће да раде са „Јумком“ - поручио је министар Вулин.
 
Министар одбране нагласио је да је од 1. јула 2017. године до данас Министарство одбране наручило опрему у вредности од 1.167.000.000 динара и то говори о нашој посвећености ономе што „Јумко“ ради.

- Говори и колико смо задовољни квалитетом онога што „Јумко“ производи. Оно што посебно радује је да ова компанија осваја нове технологије, отвара нове производне погоне и стално омогућава да добијемо још квалитетније униформе, балистику, шлемове, све оно што је Војсци и Министарству унутрашњих послова итекако потребно. Држава ће наставити да улаже у „Јумко“, јер само оно што сами произведемо је заиста наше. За све остало, у неком тренутку, неко може да каже не може, нема. Само за ону технологију и производњу коју сами освојите знате да ће увек бити ту за вас у сваком тренутку. „Јумко“ нам то омогућава и зато ћемо наставити да развијамо одбрамбену индустрију Србије и предузећа као што је „Јумко“ - закључио је министар Вулин.
 
Градоначелник Врања Слободан Миленковић истакао је да је производни процес у компанији „Јумко“ омогућен захваљујући држави Србији.
 
- То је веома значајно за локалну самоуправу. Лепо је видети срећне и задовољне раднике који могу да планирају своју будућност  и видети да је „Јумко“ поново мотор развоја локалне самоуправе - рекао је Миленковић.
 
Према речима генералног директора компаније „Јумко“ Бранислава Трајковића, та компанија сваке године, уз помоћ председника Републике Србије Александра Вучића, Владе Србије и Министарства одбране, иде у правцу развоја и просперитета и константно се унапређује.
 
Након обиласка погона, министар Вулин присуствовао је свечаној седници поводом јубилеја компаније „Јумко“.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
01.10.2018
mp4 (172,4 MB)
Изјава министра Вулина
01.10.2018
mp4 (57,71 MB)
Изјава директора Бранислава Трајковића
01.10.2018
mp4 (291,22 MB)
Обилазак Компаније "Јумко"