Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.10.2018.

Ministar Vulin: U „Jumko“ verovao samo Aleksandar Vučić



Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je danas Holding kompaniju „Jumko“ u Vranju povodom jubileja 58 godina rada te kompanije.

Ministar Vulin obišao je i proizvodne pogone „Jumko balistika“, kao i radne jedinice „Finalna proizvodnja“, „Dorada“ i „Tkačnica“.

On je istakao da su 2012. godine svi digli ruke od „Jumka“ i da je to bio napušteni objekat bez struje, da radnici nisu primali plate, da su štrajkovali i bili očajni.
 
- Samo je Aleksandar Vučić tada verovao u „Jumko“ i samo je on verovao da država Srbija ima razloga da uloži u ovo preduzeće i da ne digne ruke, ne samo od „Jumka“ nego ni od juga Srbije. Kao što vidite, pokazalo se koliko je bio u pravu. Danas je ovde oko 1.600 radnika, proizvodi se najmoderniji program, ljudi su zaposleni, imaju nadu i razlog da veruju u bolju budućnost. Ministarstvo odbrane i Vlada Republike Srbije nastaviće da rade sa „Jumkom“ - poručio je ministar Vulin.
 
Ministar odbrane naglasio je da je od 1. jula 2017. godine do danas Ministarstvo odbrane naručilo opremu u vrednosti od 1.167.000.000 dinara i to govori o našoj posvećenosti onome što „Jumko“ radi.

- Govori i koliko smo zadovoljni kvalitetom onoga što „Jumko“ proizvodi. Ono što posebno raduje je da ova kompanija osvaja nove tehnologije, otvara nove proizvodne pogone i stalno omogućava da dobijemo još kvalitetnije uniforme, balistiku, šlemove, sve ono što je Vojsci i Ministarstvu unutrašnjih poslova itekako potrebno. Država će nastaviti da ulaže u „Jumko“, jer samo ono što sami proizvedemo je zaista naše. Za sve ostalo, u nekom trenutku, neko može da kaže ne može, nema. Samo za onu tehnologiju i proizvodnju koju sami osvojite znate da će uvek biti tu za vas u svakom trenutku. „Jumko“ nam to omogućava i zato ćemo nastaviti da razvijamo odbrambenu industriju Srbije i preduzeća kao što je „Jumko“ - zaključio je ministar Vulin.
 
Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković istakao je da je proizvodni proces u kompaniji „Jumko“ omogućen zahvaljujući državi Srbiji.
 
- To je veoma značajno za lokalnu samoupravu. Lepo je videti srećne i zadovoljne radnike koji mogu da planiraju svoju budućnost  i videti da je „Jumko“ ponovo motor razvoja lokalne samouprave - rekao je Milenković.
 
Prema rečima generalnog direktora kompanije „Jumko“ Branislava Trajkovića, ta kompanija svake godine, uz pomoć predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Srbije i Ministarstva odbrane, ide u pravcu razvoja i prosperiteta i konstantno se unapređuje.
 
Nakon obilaska pogona, ministar Vulin prisustvovao je svečanoj sednici povodom jubileja kompanije „Jumko“.
 
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
01.10.2018
mp4 (172,4 MB)
Izjava ministra Vulina
01.10.2018
mp4 (57,71 MB)
Izjava direktora Branislava Trajkovića
01.10.2018
mp4 (291,22 MB)
Obilazak Kompanije "Jumko"