Министарство одбране Републике Србије
 
23.07.2018.

Министар Вулин у Пекингу: Војска Србије хвата корак са светом




Изасланик председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије министар одбране Александар Вулин започео је данас званичну посету Народној Републици Кини. Првог дана посетио је две кинеске компаније наменске индустрије, “AVIC” i “CAТIC”, које се баве развојем и производњом авиона, хеликоптера, беспилотних летелица и ПВО система.



- Данас сам овде да бих видео шта кинески партнери производе, шта могу да нам понуде. На првом месту смо заинтересовани за освајање технологија којим бисмо и ми били у стању да производимо различите системе, а онда наравно и за одређене готове борбене системе који и те како могу да значе нашој војсци. За Војску Србије јако је важно да ухватимо корак са светом, изјавио је министар Вулин.



- Војска  Србије дуги низ година није обнављана. Слободно можемо рећи да неких тридесетак година нисмо обнављали војску и да смо технолошки заостајали за светом. И сада, од 2012. године када је Александар Вучић постао министар одбране, па до данас, покушавамо убрзано да надокнадимо тај заиста велики заостатак - све оно што смо запустили некада зато што није било новца, а некада плански и намерно у циљу уништавања наше војске. Та времена су прошла, рекао је министар Вулин.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
23.07.2018
mp4 (89,65 MB)
Изјава министра Вулина
23.07.2018
mp4 (259,9 MB)
Посета компанијама “AVIC” i “CAТIC”