Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.07.2018.

Ministar Vulin u Pekingu: Vojska Srbije hvata korak sa svetom




Izaslanik predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije ministar odbrane Aleksandar Vulin započeo je danas zvaničnu posetu Narodnoj Republici Kini. Prvog dana posetio je dve kineske kompanije namenske industrije, “AVIC” i “CATIC”, koje se bave razvojem i proizvodnjom aviona, helikoptera, bespilotnih letelica i PVO sistema.



- Danas sam ovde da bih video šta kineski partneri proizvode, šta mogu da nam ponude. Na prvom mestu smo zainteresovani za osvajanje tehnologija kojim bismo i mi bili u stanju da proizvodimo različite sisteme, a onda naravno i za određene gotove borbene sisteme koji i te kako mogu da znače našoj vojsci. Za Vojsku Srbije jako je važno da uhvatimo korak sa svetom, izjavio je ministar Vulin.



- Vojska  Srbije dugi niz godina nije obnavljana. Slobodno možemo reći da nekih tridesetak godina nismo obnavljali vojsku i da smo tehnološki zaostajali za svetom. I sada, od 2012. godine kada je Aleksandar Vučić postao ministar odbrane, pa do danas, pokušavamo ubrzano da nadoknadimo taj zaista veliki zaostatak - sve ono što smo zapustili nekada zato što nije bilo novca, a nekada planski i namerno u cilju uništavanja naše vojske. Ta vremena su prošla, rekao je ministar Vulin.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
23.07.2018
mp4 (89,65 MB)
Izjava ministra
23.07.2018
mp4 (259,9 MB)
Poseta kompanijama “AVIC” i “CATIC”