Министарство одбране Републике Србије
 
26.02.2018.

Бронзе за војне веслаче



На државном првенству у веслању на ергометрима одржаном протеклог викенда у спортској хали „Ранко Жеравица“ на Новом Београду, веслачка екипа Војне академије постигла је велики успех. У конкуренцији студената, у којој је учествовало више од 50 такмичара, кадет Војне академије Драгиша Копривица освојио је бронзану медаљу у мушкој конкуренцији док је ученица Војне гимназије, Анђела Вучковић освојила бронзану медаљу у женској конкуренцији.
 
Првенство Србије у веслању на ергометрима је прво званично веслачко такмичење у 2018. години. Најбољи веслачи Србије, у пионирској, кадетској, јуниорској, сениорској као и конкурецији ветерана и студената учествовали су на овом такмичењу.
 
Многи учесници у студентској конкуренцији су веслачи из најбољих српских веслачких клубова, што сведочи о успеху кадета. Поред српских клубова, на такмичењу је учествовао и веслачки клуб Једрине из Вишеграда.
 
Организатор овог престижног такмичења, на коме се за одличја борило више од 500 такмичара и такмичарки, био је Веслачки савез Србије.