Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.02.2018.

Bronze za vojne veslače



Na državnom prvenstvu u veslanju na ergometrima održanom proteklog vikenda u sportskoj hali „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu, veslačka ekipa Vojne akademije postigla je veliki uspeh. U konkurenciji studenata, u kojoj je učestvovalo više od 50 takmičara, kadet Vojne akademije Dragiša Koprivica osvojio je bronzanu medalju u muškoj konkurenciji dok je učenica Vojne gimnazije, Anđela Vučković osvojila bronzanu medalju u ženskoj konkurenciji.
 
Prvenstvo Srbije u veslanju na ergometrima je prvo zvanično veslačko takmičenje u 2018. godini. Najbolji veslači Srbije, u pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj, seniorskoj kao i konkureciji veterana i studenata učestvovali su na ovom takmičenju.
 
Mnogi učesnici u studentskoj konkurenciji su veslači iz najboljih srpskih veslačkih klubova, što svedoči o uspehu kadeta. Pored srpskih klubova, na takmičenju je učestvovao i veslački klub Jedrine iz Višegrada.
 
Organizator ovog prestižnog takmičenja, na kome se za odličja borilo više od 500 takmičara i takmičarki, bio je Veslački savez Srbije.