Министарство одбране Републике Србије
 
25.08.2017.

Опремање Војске и даље приоритет



Упитан да прокоментарише изјаву Димитрија Шугајева о продаји ракетног система С 300 Србији, министар Вулин је потврдио и подсетио да договор о испоруци авиона МиГ 29 се спроводи онако како је урађено и иде у складу са договореним датумима.

- До краја године имаћемо прилику да видимо наше "Мигове" и они ће бити уведени у наш систем, наше небо ће бити сигурније, наша војска снажнија и опремљенија. Оно што нисмо радили деценијама иза нас, ми сада радимо, и Војска Србије ће моћи да се мери са свим армијама у региону. Што се тиче набавке система С 300, није то нешто за шта можете донети одлуку преко ноћи, није нешто о чему можете да донесете одлуку без одговарајућих докумената, није нешто о чему можете донети одлуку и без одговарајућег буџета и сагласности читаве државе да нешто треба да урадимо – нагласио је министар Вулин.

Према његовим речима, ми као и свака друга војска увек разматрамо могућност куповине нових система и увек истражујемо простор где можемо да их набавимо и у том смислу треба посматрати и поменуту изјаву.
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
25.08.2017
mp4 (135,8 MB)
Изјава