Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
25.08.2017.

Opremanje Vojske i dalje prioritet



Upitan da prokomentariše izjavu Dimitrija Šugajeva o prodaji raketnog sistema S 300 Srbiji, ministar Vulin je potvrdio i podsetio da dogovor o isporuci aviona MiG 29 se sprovodi onako kako je urađeno i ide u skladu sa dogovorenim datumima.

- Do kraja godine imaćemo priliku da vidimo naše "Migove" i oni će biti uvedeni u naš sistem, naše nebo će biti sigurnije, naša vojska snažnija i opremljenija. Ono što nismo radili decenijama iza nas, mi sada radimo, i Vojska Srbije će moći da se meri sa svim armijama u regionu. Što se tiče nabavke sistema S 300, nije to nešto za šta možete doneti odluku preko noći, nije nešto o čemu možete da donesete odluku bez odgovarajućih dokumenata, nije nešto o čemu možete doneti odluku i bez odgovarajućeg budžeta i saglasnosti čitave države da nešto treba da uradimo – naglasio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, mi kao i svaka druga vojska uvek razmatramo mogućnost kupovine novih sistema i uvek istražujemo prostor gde možemo da ih nabavimo i u tom smislu treba posmatrati i pomenutu izjavu.
videoVIDEOGALERIJA
25.08.2017
mp4 (135,8 MB)
Izjava