Министарство одбране Републике Србије
 
13.05.2017.

Решити уређивање војних објеката



На иницијативу министра одбране Зорана Ђорђевића, у Министарству одбране одржан је састанак са представницима јавних комуналних предузећа која се баве зеленилом у Београду, Новом Саду и Крушевцу, на којем се разговарало о законским могућностима да те организације преузму посао одржавања зелених површина у војним објектима.

Како је министар Ђорђевић објаснио, основни циљ Министарства одбране јесте да зелене површине буду квалитетно одржаване, као и до сада, а да се омогући јавним комуналним предузећима да евентуално запосле нове људе, док ће припадници војске бити искључиво посвећени обуци и јачању војничких вештина.

„Мислим да се укључивањем јавних комуналних предузећа постиже двострука добит – војници ће бити задовољнији, имаће више времена за обуку и оспособљавање, а стручне службе ће обављати свој посао за који ће бити адекватно плаћене“, рекао је министар Ђорћевић.

На састанку су договорени наредни кораци који треба да допринесу да одржавање зелених површина у војним објектима што пре преузму јавна комунална предузећа, а први од њих јесте прецизна процена површина и радова које је потребно предузимати у сваком од објеката.

Са истим циљем, министар Ђорђевић се недавно састао и са представницима јавних предузећа "Србијашуме" и "Војводинашуме", које би требало да преузму одржавање шумских комплекса у војним објектима.