Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.05.2017.

Rešiti uređivanje vojnih objekata



Na inicijativu ministra odbrane Zorana Đorđevića, u Ministarstvu odbrane održan je sastanak sa predstavnicima javnih komunalnih preduzeća koja se bave zelenilom u Beogradu, Novom Sadu i Kruševcu, na kojem se razgovaralo o zakonskim mogućnostima da te organizacije preuzmu posao održavanja zelenih površina u vojnim objektima.

Kako je ministar Đorđević objasnio, osnovni cilj Ministarstva odbrane jeste da zelene površine budu kvalitetno održavane, kao i do sada, a da se omogući javnim komunalnim preduzećima da eventualno zaposle nove ljude, dok će pripadnici vojske biti isključivo posvećeni obuci i jačanju vojničkih veština.

„Mislim da se uključivanjem javnih komunalnih preduzeća postiže dvostruka dobit – vojnici će biti zadovoljniji, imaće više vremena za obuku i osposobljavanje, a stručne službe će obavljati svoj posao za koji će biti adekvatno plaćene“, rekao je ministar Đorćević.

Na sastanku su dogovoreni naredni koraci koji treba da doprinesu da održavanje zelenih površina u vojnim objektima što pre preuzmu javna komunalna preduzeća, a prvi od njih jeste precizna procena površina i radova koje je potrebno preduzimati u svakom od objekata.

Sa istim ciljem, ministar Đorđević se nedavno sastao i sa predstavnicima javnih preduzeća "Srbijašume" i "Vojvodinašume", koje bi trebalo da preuzmu održavanje šumskih kompleksa u vojnim objektima.