Министарство одбране Републике Србије
 
01.03.2017.

Министар одбране примио амбасадора Марока



Министар одбране Зоран Ђорђевић примио је данас новоименованог амбасадора Краљевине Мароко у Београду Мохамеда Амин Белхажа.
 Министар одбране примио амбасадора Марока
Саговорници су разменили мишљења о политичко-безбедносној ситуацији у региону и свету и сагласили се да традиционално пријатељски билатерални односи пружају добру основу за успостављање и развој сарадње у области одбране. У том смислу, министар Ђорђевић пренео је спремност Министарства одбране Републике Србије да са мароканском страном развија билатералну војну сарадњу у свим доменима од обостраног интереса. Заједнички је истакнут значај потписивања Споразума о сарадњи у области одбране као формално-правног оквира за даљи развој сарадње.
 
Амбасадор Белхаж је упознат са актуелном позицијом и ставовима званичног Београда о питањима значајним за Србију, процесом приступања ЕУ, ангажовањем припадника Министарства одбране и Војске Србије у мултинационалним операцијама, као и активностима и резултатима Заједничких снага војске и полиције на спречавању прелазака и кријумчарења илегалних миграната на територију Србије.
 
Министар Ђорђевић је захвалио за принципијелну подршку Марока легитимним напорима Србије на очувању свог суверенитета и територијалног интегритета.
 
Изражена је спремност Министарства одбране Републике Србије да подржи организацију низа манифестација којима ће Амбасада Краљевине Мароко током ове године обележити 60 година од успостављања дипломатских односа две земље. 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА