Министарство одбране Републике Србије
 
27.12.2016.

Састанак министра одбране и амбасадора Руске Федерације



Министар одбране Зоран Ђорђевић сусрео се са амбасадором Руске Федерације у Београду Александром Чепурином.
 

Поводом завршетка календарске године, сумирани су до сада постигнути резултати. Саговорници су се сагласили да постоји континуитет садржајне сарадње у области одбране, која у потпуности одражава стратешко партнерство и достигнути висок степен општих и политичких односа две пријатељске државе.
 
У разговору је констатовано да је недавна посета председника Владе Р. Србије Александра Вучића Руској Федерацији, поводом предстојеће испоруке шест авиона МиГ-29, била круна вишегодишње изградње садржајних односа и још једна потврда да интензивирање билатералне војне сарадње иде у правом смеру.
 
Министар Ђорђевић се захвалио на подршци коју руска страна пружа нашим спољно-политичким приоритетима, истакавши да нико не може да оспори нашу војну неутралност и избалансирану и проактивну спољну политику коју спроводимо упркос бројним актуелним изазовима.


 
Изражено је обострано задовољство због интензивирања вежбовних активности које су допринеле повећању функционалних и оперативних способности Војске Србије, као и због наставка садржајне војно-образовне и војно-техничке сарадње.
 
На крају разговора саоворници су честитали предстојеће новогодишње и божићне празнике.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
27.12.2016
mp4 (13,01 MB)
Састанак