Министарство одбране Републике Србије
 
13.12.2016.

Дијалог са представницима Клуба генерала и адмирала Србије



Министар одбране Зоран Ђорђевић састао се данас са представницима Клуба генерала и адмирала Србије са којима је разговарао о актуелној ситуацији и питањима од значаја за ово удружење које окупља највиши официрски кор у пензији.
 
На састанку се разговарало о статусним питањима генерала и адмирала у пензији као и о пружању подршке активностима Клуба, нарочито ван граница Републике Србије.

Дијалог са представницима Клуба генерала и адмирала Србије 
Министар Ђорђевић је у отвореном разговору истакао да ће Клуб генерала и адмирала имати пуну подршку Министарства.
 
- У наредном периоду очекује нас интензивна модернизација Војске Србије, а први резултати биће видљиви већ у 2017. години, нагласио је Ђорђевић. Он је додао да унапређење материјалног положаја припадника Министарства одбране и Војске Србије остаје приоритет Владе Србије и Министарства које предводи.
 
Ђорђевић је упознао представнике Клуба адмирала и генерала са променама у систему војног здравства, са посебним освртом на Војномедицинску академију.
 
- Циљ промена у Војном здравству је да се пре свега унапреди здравствена заштита активних и пензионисаних припадника војске, истакао је министар Ђорђевић.
 
На иницијативу Клуба генерала и адмирала Србије, размотриће се питање доделе Војних спомен-медаља за учешће у борбеним дејствима пензионисаним припадницима војске.
 
Председник Скупштине Клуба генерала и адмирала, Миломир Миладиновић, генерал-потпуковник у пензији, истакао је да Клуб има одличну сарадњу и раумевање са Министарством одбране и Војском Србије и да у потпуности подржавају државну политику у целини.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
13.12.2016
mp4 (16,38 MB)
Састанак