Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.12.2016.

Dijalog sa predstavnicima Kluba generala i admirala Srbije



Ministar odbrane Zoran Đorđević sastao se danas sa predstavnicima Kluba generala i admirala Srbije sa kojima je razgovarao o aktuelnoj situaciji i pitanjima od značaja za ovo udruženje koje okuplja najviši oficirski kor u penziji.
 
Na sastanku se razgovaralo o statusnim pitanjima generala i admirala u penziji kao i o pružanju podrške aktivnostima Kluba, naročito van granica Republike Srbije.

Dijalog sa predstavnicima Kluba generala i admirala Srbije 
Ministar Đorđević je u otvorenom razgovoru istakao da će Klub generala i admirala imati punu podršku Ministarstva.
 
- U narednom periodu očekuje nas intenzivna modernizacija Vojske Srbije, a prvi rezultati biće vidljivi već u 2017. godini, naglasio je Đorđević. On je dodao da unapređenje materijalnog položaja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije ostaje prioritet Vlade Srbije i Ministarstva koje predvodi.
 
Đorđević je upoznao predstavnike Kluba admirala i generala sa promenama u sistemu vojnog zdravstva, sa posebnim osvrtom na Vojnomedicinsku akademiju.
 
- Cilj promena u Vojnom zdravstvu je da se pre svega unapredi zdravstvena zaštita aktivnih i penzionisanih pripadnika vojske, istakao je ministar Đorđević.
 
Na inicijativu Kluba generala i admirala Srbije, razmotriće se pitanje dodele Vojnih spomen-medalja za učešće u borbenim dejstvima penzionisanim pripadnicima vojske.
 
Predsednik Skupštine Kluba generala i admirala, Milomir Miladinović, general-potpukovnik u penziji, istakao je da Klub ima odličnu saradnju i raumevanje sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije i da u potpunosti podržavaju državnu politiku u celini.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
13.12.2016
mp4 (16,38 MB)
Sastanak