Министарство одбране Републике Србије
 
17.11.2016.

Одржан регионални скуп «Учење на даљину 2016»




У Војној академији данас је одржан пети по реду регионални и стручни скуп "Учење на даљину" којe је захваљујући резултатима постигнутим у протеклом периоду постало саставни део војног образовања и обуке. Са више од седамдесет реализованих курсева и две хиљаде корисника из  система одбране и три стотине полазника из иностранства Центар за симулације и учење на даљину представља репрезентативну целину система војног образовања и обуке.

Отварајући скуп, ректор Универзитета одбране генерал-мајор Младен Вуруна нагласио је да је управо атрактивном употребом медијских садржаја у процесу образовања и обуке порасла мотивација кадета и официра, што оваквој врсти учења свакако повећава употребну улогу. Осврћући се на регионалну сарадњу у овој области која је управо подстакнута Учењем на даљин, генерал-мајор Вуруна истакао је да је циљ овог скупа да «започне, ојача и настави регионалну сарадњу».
 
 О постигнутим резултатима у процесу унапређења функције Учења на даљину у оружаним снагама говорили су начелник Школе националне одбране пуковник Мирослав Талијан, представници центара за учење на даљину из Републике Словеније, Босне и Херцеговине и Републике Македоније, као и изасланик одбране Краљевине Норвешке у Републици Србији капетан фрегате Торе Андерсон чија држава је финансијским средствима помогла остваривањe ове идеје.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА