Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.11.2016.

Održan regionalni skup «Učenje na daljinu 2016»




U Vojnoj akademiji danas je održan peti po redu regionalni i stručni skup "Učenje na daljinu" koje je zahvaljujući rezultatima postignutim u proteklom periodu postalo sastavni deo vojnog obrazovanja i obuke. Sa više od sedamdeset realizovanih kurseva i dve hiljade korisnika iz  sistema odbrane i tri stotine polaznika iz inostranstva Centar za simulacije i učenje na daljinu predstavlja reprezentativnu celinu sistema vojnog obrazovanja i obuke.

Otvarajući skup, rektor Univerziteta odbrane general-major Mladen Vuruna naglasio je da je upravo atraktivnom upotrebom medijskih sadržaja u procesu obrazovanja i obuke porasla motivacija kadeta i oficira, što ovakvoj vrsti učenja svakako povećava upotrebnu ulogu. Osvrćući se na regionalnu saradnju u ovoj oblasti koja je upravo podstaknuta Učenjem na daljin, general-major Vuruna istakao je da je cilj ovog skupa da «započne, ojača i nastavi regionalnu saradnju».
 
 O postignutim rezultatima u procesu unapređenja funkcije Učenja na daljinu u oružanim snagama govorili su načelnik Škole nacionalne odbrane pukovnik Miroslav Talijan, predstavnici centara za učenje na daljinu iz Republike Slovenije, Bosne i Hercegovine i Republike Makedonije, kao i izaslanik odbrane Kraljevine Norveške u Republici Srbiji kapetan fregate Tore Anderson čija država je finansijskim sredstvima pomogla ostvarivanje ove ideje.
 
photoFOTOGALERIJA