Министарство одбране Републике Србије
 
08.11.2016.

Обележен Дан финансијске службе



Министар одбране Зоран Ђорђевић примио је данас делегацију финансијске службе Министарства одбране и Војске Србије на челу са помоћницом министра за буџет и финансије Радмилом Јагодић и начелником Управе за буџет пуковником др Сашом Трандафиловићем поводом Дана финансијске службе, која је основана пре 72 године.
 Обележен дан финансијске службе
Министар одбране одао је представницима финансијске службе признање за постигнуте резултате на унапређењу једне од најзначајних функција у систему одбране, чиме је дата подршка програму Владе Републике Србије на консолидацији јавних финансија. Успостављање програмског буџета, финансијско управљање и контрола и централизовано управљање платама представљају само део активности финансијске службе усмерених на јачање управљачке одговорности.
 
Пријему су присуствовали и државна секретарка у Министарству финансија Мирјана Ћојбашић, врховни државни ревизор Светлана Тома Анокић, овлашћени државни ревизор Олга Лукић, генерални секретар Савеза рачуновођа и ревизора Србије др Перо Шкобић, председник Савета Економског факултета проф. др Биљана Јовановић Гавриловић и професор др Бранко Љутић са Факултета за економију и инжењерски менаџмент Нови Сад.
 
Представници државних институција су истакли да рад финансијске службе у Министарству одбране и Војсци Србије представља пример добре праксе свим корисницима буџетских средстава и пожелели им успех у даљем раду.
 
Свечаности су присуствовали и најбољи кадети четврте године Војне академије на модулу јавних финансија који су доказ да финансијска служба у систему одбране води рачуна о образовању кадра на акредитованим студијама за јавне финансије од основних, преко мастер до докторских студија, доступним и лицима ван система одбране.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА