Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
08.11.2016.

Obeležen Dan finansijske službe



Ministar odbrane Zoran Đorđević primio je danas delegaciju finansijske službe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na čelu sa pomoćnicom ministra za budžet i finansije Radmilom Jagodić i načelnikom Uprave za budžet pukovnikom dr Sašom Trandafilovićem povodom Dana finansijske službe, koja je osnovana pre 72 godine.
 Obeležen dan finansijske službe
Ministar odbrane odao je predstavnicima finansijske službe priznanje za postignute rezultate na unapređenju jedne od najznačajnih funkcija u sistemu odbrane, čime je data podrška programu Vlade Republike Srbije na konsolidaciji javnih finansija. Uspostavljanje programskog budžeta, finansijsko upravljanje i kontrola i centralizovano upravljanje platama predstavljaju samo deo aktivnosti finansijske službe usmerenih na jačanje upravljačke odgovornosti.
 
Prijemu su prisustvovali i državna sekretarka u Ministarstvu finansija Mirjana Ćojbašić, vrhovni državni revizor Svetlana Toma Anokić, ovlašćeni državni revizor Olga Lukić, generalni sekretar Saveza računovođa i revizora Srbije dr Pero Škobić, predsednik Saveta Ekonomskog fakulteta prof. dr Biljana Jovanović Gavrilović i profesor dr Branko Ljutić sa Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment Novi Sad.
 
Predstavnici državnih institucija su istakli da rad finansijske službe u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije predstavlja primer dobre prakse svim korisnicima budžetskih sredstava i poželeli im uspeh u daljem radu.
 
Svečanosti su prisustvovali i najbolji kadeti četvrte godine Vojne akademije na modulu javnih finansija koji su dokaz da finansijska služba u sistemu odbrane vodi računa o obrazovanju kadra na akreditovanim studijama za javne finansije od osnovnih, preko master do doktorskih studija, dostupnim i licima van sistema odbrane.
 
photoFOTOGALERIJA