Министарство одбране Републике Србије
 
20.10.2016.

Хуманитарна помоћ за Алеп



Данас је са нишког аеродрома „Цар Константин“ авион Иљушин - 76 понео хуманитарну помоћ Републике Србије за сиријски град Алеп. Утовару хуманитарне помоћи и испраћају авиона присуствовали су државни секретар Министарства одбране Ненад Нерић и амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин. У донацији Републике Србије за помоћ Сирији налази се  храна (брашно, шећер, уље...), одећа и обућа, лекови  и вреће за спавање.

Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин је нагласио да је хуманитарна акција Србије искључиво намењена за помоћ Сиријцима који страдају од терористичких претњи и терористичке офанзиве.
То је помоћ за сиријску децу, сиријско цивилно становништво, коме је помоћ врло потребна управо сада - рекао је Александар Чепурин.


– Хуманитарна акција је смишљена и остварује се у оквиру међународног права и у склопу напора који се предузимају од стране ОУН. Посматрао сам како је на хуман  и пријатељски начин Србија примала избеглице које су долазиле са Блиског истока,  а и ова акција  показује добру, велику душу и племенитост српског народа. Ова хуманитарна акција није уперена ни против кога, она ће помоћи хиљадама људи, деци, старцима, недужним цивилима, који ће добити храну, различите намирнице и лекове. Сиријски народ требало би да каже велико хвала српском народу који је проследио ову помоћ, а сваки Србин требало би да осети понос да је помогао неком у великој несташици и патњи. Верујем да ће хуманитарна помоћ бити ефикасно и безбедно допремљена до Алепа и уручена свима којима је намењена, рекао је амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
20.10.2016
mp4 (88,77 MB)
Хуманитарна помоћ
20.10.2016
mp4 (125,97 MB)
Изјава амбасадора Русије 1 део
20.10.2016
mp4 (105,77 MB)
Изјава амбасадора Русије 2 део