Министарство одбране Републике Србије
 
16.10.2016.

Активности министра одбране на југу Србије



Министар одбране Зоран Ђорђевић посетио је данас касарну „1300 каплара“ у Врању, где су га дочекали начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, командант 4. бригаде КоВ бригадни генерал Зоран Лубура и други припадници тог састава.

Том приликом, генерал Лубура информисао је министра одбране и његове сараднике о организацији и задацима 4. бригаде КоВ, ситуацијом у Копненој зони безбедности и активностима на обезбеђењу границе.
 
Током данашње посете југу земље, министар Ђорђевић је обишао и спомен собу 4. бригаде у касарни „Први пешадијски пук књаза Милоша Великог“, која је јединствена по културно-историјској вредности не само у нашој земљи, већ и у ширим оквирима.
 
Бригадни генерал Зоран Лубура и генерал-потпуковник Милосав Симовић информисали су министра одбране о настајању спомен собе и жртвама које је народ врањског краја поднео у ратовима за ослобођење Србије и најновијим ратним дешавањима.
 
У оквиру обиласка југа Србије министар одбране посетио је и базу „Мађере“, која се налази у брдима, 15 километара од Прешева. На бази је потпуковник Александар Дедић реферисао министру и сарадницима о свим елементима обезбеђења административне линије према Косову и Метохији и контроле копнене зоне безбедности, док их је командир базе „Мађере“ мајор Радомир Дунђер упознао са конкретним околностима живота и рада припадника 1. бригаде КоВ. Министар одбране је током боравка на бази „Мађере“ разговарао са старешинама и војницима који задатке извршавају у реону базе.
 
Председник Владе Републике Србије Александар Вучић, министар одбране Зоран Ђорђевић и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић присуствовали су данас приказу вештина дела јединица МУП-а у центру Ниша.
 
Вечерас је одржана и седница Владе Републике Србије.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА