Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.10.2016.

Aktivnosti ministra odbrane na jugu Srbije



Ministar odbrane Zoran Đorđević posetio je danas kasarnu „1300 kaplara“ u Vranju, gde su ga dočekali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, komandant 4. brigade KoV brigadni general Zoran Lubura i drugi pripadnici tog sastava.

Tom prilikom, general Lubura informisao je ministra odbrane i njegove saradnike o organizaciji i zadacima 4. brigade KoV, situacijom u Kopnenoj zoni bezbednosti i aktivnostima na obezbeđenju granice.
 
Tokom današnje posete jugu zemlje, ministar Đorđević je obišao i spomen sobu 4. brigade u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“, koja je jedinstvena po kulturno-istorijskoj vrednosti ne samo u našoj zemlji, već i u širim okvirima.
 
Brigadni general Zoran Lubura i general-potpukovnik Milosav Simović informisali su ministra odbrane o nastajanju spomen sobe i žrtvama koje je narod vranjskog kraja podneo u ratovima za oslobođenje Srbije i najnovijim ratnim dešavanjima.
 
U okviru obilaska juga Srbije ministar odbrane posetio je i bazu „Mađere“, koja se nalazi u brdima, 15 kilometara od Preševa. Na bazi je potpukovnik Aleksandar Dedić referisao ministru i saradnicima o svim elementima obezbeđenja administrativne linije prema Kosovu i Metohiji i kontrole kopnene zone bezbednosti, dok ih je komandir baze „Mađere“ major Radomir Dunđer upoznao sa konkretnim okolnostima života i rada pripadnika 1. brigade KoV. Ministar odbrane je tokom boravka na bazi „Mađere“ razgovarao sa starešinama i vojnicima koji zadatke izvršavaju u reonu baze.
 
Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Zoran Đorđević i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovali su danas prikazu veština dela jedinica MUP-a u centru Niša.
 
Večeras je održana i sednica Vlade Republike Srbije.
 
 
photoFOTOGALERIJA