Министарство одбране Републике Србије
 
15.10.2016.

Нови концепт стамбеног збрињавања



У оквиру активности Владе Републике Србије у Нишу, данас је у Команди Копнене војске одржан састанак државних секретара Министарства одбране и Министарства грађевинaрства, саобраћаја и инфраструктуре, Ненада Нерића и Зорана Лакићевића.

На састанку је презентован пројекат „Стан по мери“ Грађевинске дирекције Србије који предстваља нови концепт обезбеђења станова у контексту Мастер плана располагања војним непокретностима које нису неопходне за нормално функционисање система одбране.


Реч је о почетној иницијативи Грађевинске дирекције Србије и иста ће бити размотрена од стране министра одбране Зорана Ђорђевића. Као провера понуђеног модела разматраће се локација војне касарне ``Марко Орешковић`` у Нишу.

Нови концепт стамбеног збрињавања предвиђа да Министарство одбране узме активно учешће у изградњи станова за припаднике система одбране.
- На тај начин обезбедили бисмо да цена стана у изградњи по квадратном метру буде знатно мања него сада, што би на период отплате од 30 година, представљало велику погодност за све наше припаднике који се одлуче за куповину стана, рекао је државни секретар Нерић.

Састанку су присуствовали и командант Копнене војске генерал потпуковник Милосав Симовић, помоћник министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Вељко Ковачевић, директор Грађевинске дирекције Србије Небојша Шурлан.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА