Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.10.2016.

Novi koncept stambenog zbrinjavanja



U okviru aktivnosti Vlade Republike Srbije u Nišu, danas je u Komandi Kopnene vojske održan sastanak državnih sekretara Ministarstva odbrane i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Nenada Nerića i Zorana Lakićevića.

Na sastanku je prezentovan projekat „Stan po meri“ Građevinske direkcije Srbije koji predstvalja novi koncept obezbeđenja stanova u kontekstu Master plana raspolaganja vojnim nepokretnostima koje nisu neophodne za normalno funkcionisanje sistema odbrane.


Reč je o početnoj inicijativi Građevinske direkcije Srbije i ista će biti razmotrena od strane ministra odbrane Zorana Đorđevića. Kao provera ponuđenog modela razmatraće se lokacija vojne kasarne ``Marko Orešković`` u Nišu.

Novi koncept stambenog zbrinjavanja predviđa da Ministarstvo odbrane uzme aktivno učešće u izgradnji stanova za pripadnike sistema odbrane.
- Na taj način obezbedili bismo da cena stana u izgradnji po kvadratnom metru bude znatno manja nego sada, što bi na period otplate od 30 godina, predstavljalo veliku pogodnost za sve naše pripadnike koji se odluče za kupovinu stana, rekao je državni sekretar Nerić.

Sastanku su prisustvovali i komandant Kopnene vojske general potpukovnik Milosav Simović, pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Veljko Kovačević, direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan.
 
photoFOTOGALERIJA