Министарство одбране Републике Србије
 
19.09.2016.

Отворени дан на аеродрому Ниш



Отворени дан на аеродрому НишДа авијација и Војска и у 21. веку фасцинирају становнике Ниша и југоисточне Србије, посебно младе видело се и данас на војном аеродрому у Нишу на коме је, од 10 до 14 часова, одржан Отворени дан који је организовала 98. ваздухопловна бригада. Колоне аутомобила до овог војног објекта биле су километарске, али је ретко ко од неколико хиљада заинтересованих одустао од намере да посети аеродром.
 
Отворени дан на аеродрому НишПрипадници 98. бригаде, 250. ракетне бригаде и 63. падобранског батаљона Специјалне бригаде Копнене војске, приказали су део летелица, борбених и неборбених средстава, технике и опреме које користе у свом раду, али и део онога шта умеју.
 
Програм је почео падобранским скоковима из транспортног хеликоптера, после којих су пилоти одушевљеним гостима показали маневарске способности хеликоптера „газела“ и „гама“ и ловачког бомбардера „орао“.
 
Otvoreni dan na aerodromu NisОд летелица, посетиоци су могли да виде авионе Г4 „супергалеб“ и „антонов“ АН2 и хеликоптере „газела“, „гама“ и ХТ40 (познатији као Ми8).
 
Из 250. бригаде су били приказани сложени ракетни ПВО системи. Специјалци су изложили младима увек атрактивно оружје и опрему, а представили су се и нишки авиомоделари.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
19.09.2016
mp4 (50,36 MB)
Отворени дан