Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.09.2016.

Otvoreni dan na aerodromu Niš



Otvoreni dan na aerodromu NišDa avijacija i Vojska i u 21. veku fasciniraju stanovnike Niša i jugoistočne Srbije, posebno mlade videlo se i danas na vojnom aerodromu u Nišu na kome je, od 10 do 14 časova, održan Otvoreni dan koji je organizovala 98. vazduhoplovna brigada. Kolone automobila do ovog vojnog objekta bile su kilometarske, ali je retko ko od nekoliko hiljada zainteresovanih odustao od namere da poseti aerodrom.
 
Pripadnici 98. brigade, 250. raketne brigade i 63. padobranskog bataljona Specijalne brigade Kopnene vojske, prikazali su deo letelica, borbenih i neborbenih sredstava, tehnike i opreme koje koriste u svom radu, ali i deo onoga šta umeju.
 
Otvoreni dan na aerodromu NišProgram je počeo padobranskim skokovima iz transportnog helikoptera, posle kojih su piloti oduševljenim gostima pokazali manevarske sposobnosti helikoptera „gazela“ i „gama“ i lovačkog bombardera „orao“.
 
Od letelica, posetioci su mogli da vide avione G4 „supergaleb“ i „antonov“ AN2 i helikoptere „gazela“, „gama“ i HT40 (poznatiji kao Mi8).
 
Iz 250. brigade su bili prikazani složeni raketni PVO sistemi. Specijalci su izložili mladima uvek atraktivno oružje i opremu, a predstavili su se i niški aviomodelari.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
19.09.2016
mp4 (50,36 MB)
Otvoreni dan