Министарство одбране Републике Србије
 
15.09.2016.

Свечаност поводом празника логистичких служби



Свечаност поводом празника логистичких службиСвечаност поводом обележавања празника логистичких служби, коју традиционално заједнички организују Сектор за материјалне ресурсе Министарства одбране и Управа за логистику Генералштаба Војске Србије, одржана је данас у амфитеатру Војнотехничког института.

Прослави дана интендантске службе, која се обележава 14. септембра, као и техничке и саобраћајне службе, које славе дан касније, присуствовали су државни секретар Ненад Нерић, заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић, као и многобројни гости из система одбране.

Честитајући празник домаћинима, државни секретар Нерић је рекао да је за поштовање то што интендантска служба постоји 130 година, док техничка обележава 125, а саобраћајна 108 година од настанка.
 
– Способност снага за брзо размештање, а да при томе очувају потребан ниво оспособљености за извођење операције, једна је од кључних способности оружаних снага – рекао је Нерић и подсетио да остварење таквих циљева није замисливо без постојања адекватног система логистичке подршке.

Свечаност поводом празника логистичких службиНерић је додао да техничка, интендантска и саобраћајна служба представљају окосницу постојања логистичке подршке, која нема нимало лак задатак, и најавио да визија развоја Министарства одбране и Војске Србије подразумева да будемо још бољи и ефикаснији.

– У периоду пред нама жеља нам је да кроз набавку нових али и ремонт и модернизацију постојећих средстава наоружања и војне опреме, значајно унапредимо ниво способности јединица Војске Србије, али ћемо радити и на развоју предузећа одбрамбене индустрије, рекао је државни секретар и, као посебно битно побољшање, најавио рад на унапређењу научно-истраживачке делатности.

Начелник Управе за логистику Генералштаба, бригадни генерал Жељко Нинковић рекао је да је обележавање дана логистичких служби прилика за сагледавање достигнутих способности.

Он је констатовао да су сви свесни чињенице да су логистичке службе финансијски веома захтевне, а да финансијски разлози у великом степену утичу на кључне факторе, што детерминише величину снага које се могу створити и издржавати у миру и користити у рату.

Државни секретар Нерић и генерал-потпуковник Јовица Драганић уручили су захвалнице за успешну сарадњу у области логистичке подршке лицима и организацијама изван система одбране, док је начелник Управе за логистику Генералштаба бригадни генерал Жељко Нинковић уручио признања награђеним припадницима Министарства одбране и Војске Србије.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА