Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
13.02.2014

Војна сарадња са АлжиромМинистар одбране у техничкој влади Небојша Родић разговарао је данас са копредседником алжирског дела Мешовите комисије за сарадњу у области одбране генерал-мајором Грисом Абделхамидом.

Традиционално пријатељски односи држава и народа продубљени су успостављањем и унапређењем стратешке сарадње у области одбране, са добрим основама да се сарадња пренесе на привредне области од заједничког интереса.

Иако војноекономска и војнообразована сарадња представљају у овом тренутку тежишне области, изражен је обострани интерес да се више сарађује у научнотехничкој и војномедицинској области.

Школовање и усавршавање припадника Министарства националне одбране Алжир у Републици Србији у наредном периоду обезбедиће дугорочно повезивање са Националном народном армијом Алжира и позитивно одразити на већ успостављене везе, сложили су се саговорници.

Изражена је захвалност на принципијелној подршци Алжира нашим легитимним напорима за очување суверенитета и територијалног интегритета на Косову и Метохији.