Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
07.09.2020.

Министар Вулин: Радови на изградњи ковид болнице у Батајници иду по плану, рок за завршетак је 1. децембар



Министар одбране Александар Вулин обишао је данас радове на изградњи нове ковид болнице у Батајници, у оквиру војног комплекса „Земун економија“ и том приликом рекао да иако број новозаражених од коронавируса у нашој земљи опада, то није разлог да се опустимо и не мислимо шта нас може чекати у будућности.

- Захваљујући тешким мерама, захваљујући времену у којем је председник Александар Вучић обезбедио да наша привреда функционише, да имамо више новца, да боље радимо, захваљујући тим тешким тренуцима, ми данас имамо новца да градимо нове болнице и средстава да се припремимо за будућност. Као што је наредио врховни командант Војске Србије, нова ковид болница у Батајници биће направљена и пуштена у рад 1. децембра – поручио је министар Вулин и додао да је на нама да дамо све од себе да то наређење буде извршено, јер грађани Србије од своје војске с правом очекују да увек ради најбоље и даје најбоље резултате.
 
Дејан Бурчул, директор и власник фирме „Термомонт“, којој је са сарадницима поверена изградња нове ковид болнице, захвалио је министру Вулину што је обишао радове, истакавши да све иде према плану.

- Радови овде теку предвиђеном динамиком. Рок нам је 1. децембар. Свесни смо наше обавезе, пре свега уговорне, али и наше обавезе према земљи. Држава је одвојила огромна средства да би се изградила ова болница, као и болница у Крушевцу. Сигуран сам да ћемо заједнички успети да завршимо наш посао у предвиђеном року – нагласио је директор Бурчул.
 
Капацитет нове ковид болнице у оквиру војног комплекса „Земун економија“ у Батајници биће 1.000 кревета, а осим болнице предвиђена је изградња пратеће инфраструктуре, приступних путева и прикључних саобраћајница. Са површином од 18.000 квадратних метара, нова болница у Батајници буће најзначајнија и највећа болница за лечење ковид пацијената у нашој земљи.