Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
28.11.2019.

Министар Вулин: Захвални смо цивилном здравству за помоћ Војсци Србије




Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, у пратњи команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића, посетили су данас Здравствени центар Врање, у којем су се састали са руководством и лекарима те установе.

Повод данашњег сусрета је додела Плакете Министарства одбране и Плакете Војске Србије најважнијој здравственој установи у Врању, у знак захвалности за помоћ пружену у збрињавању повређених припадника Војске Србије који су 25. јула ове године доживели саобраћајну несрећу приликом превртања аутобуса приватног аутопревозника код места Пржар у околини тог града.

- Када нам је било тешко и када смо имали несрећу приликом које су повређени припадници 21. батаљона везе, они су били ту уз нас. Али, не само на тај дан и не само том приликом. Ми смо данас овде да захвалимо вредним и пожртвованим људима што су увек били ту за своју земљу и за своју војску и што знамо да можемо, кад год је потребно, да рачунамо на помоћ цивилног здравства. Војска Србије није никакав однарођени део ове земље, већ је део свакодневног живота сваког нашег грађанина. Као што смо ми ту за цивилне власти и сваког грађанина наше земље, тако је ту и наше цивилно здравство и ми се на овај начин њима захваљујемо - истакао је министар Вулин.

Директорка Здравственог центра Врање др Љиљана Антић нагласила је да јој је изузетна част што је од министра Вулина примила Плакету Министарства одбране у име центра који води.

- Та несрећа која се догодила овог лета показала је колико су здравствени радници спремни да у свакој ситуацији професионално, одговорно и хумано одговоре на сваки проблем који се постави пред њих. Показали смо још једном добру сарадњу са Војском Србије и пријатељски однос који је веома значајан и у мирнодопским околностима, а сећамо се и током НАТО агресије 1999. године. Сматрам да смо веома значајни и да смо једна караула заједничког живота грађанства на југу Србије - рекла је др Антић.

Командант 21. батаљона везе мајор Љубиша Пајић захвалио је свим припадницима Здравственог центра Врање који су пружили помоћ повређеним припадницима Војске Србије и поручио да су сви припадници Војске Србије, који су тог дана били у аутобусу, добро и да извршавају своје редовне задатке.

У знак захвалности за успешну сарадњу начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић уручио је Плакету Војске Србије Дому здравља Врање коју је примила управница др Јадранка Јановић и Општој болници Врање коју је у име директора примио начелник Службе за пријем и збрињавање ургентних стања др Љубиша Стојиљковић.

Здравствени центар Врање обишли су и заменик команданта Здружене оперативне команде генерал-мајор Илија Тодоров и командант Четврте бригаде копнене војске бригадни генерал Слободан Стопа.