Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
28.09.2019.

Други дан „Купа Војске Србије - Карађорђево 2019“




Други дан манифестације „Куп Војске Србије - Карађорђево 2019“ обележен је изложбом и јавним оцењивањем за лиценцирање пастува липицанске расе и отварањем ревијалног дела такмичења двопрега и четворопрега.

У ревијалном такмичењу вожње прецизности двопрег-сениори прво место припало је Николи Цвјетићанину из Петроварадина, на друго место пласирала се запрега коју је возио Акош Берењи из Коњичког клуба „Фавори“ а треће место освојио је Стефан Стијавић из Коњичког клуба „Полицајац“ из Београда. Пехаре је победницима уручио заступник директора Војне установе „Моровић“ потпуковник Зоран Вудраговић.

У конкуренцији двопрег-јуниори шампионски пехар однео је Дејан Марјановић, друго место припало је Татјани Ћосовић из Дорослова, а треће место освојио је Владимир Милић, такође из Дорослова. Њима је пехаре уручио председник Удружења одгајивача липицанске расе коња Војводине Вјекослав Пападополо.

У најтежој дисциплини, вожњи прецизности за четворопреге, победио је Драган Трњако из Стапара, друго место освојио је Никола Цвјетићанин из Петроварадина, док је треће место припало Михајлу Антонићу из Сомбора. Пехаре им је уручио управник ергеле „Карађорђево“ Небојша Златановић.

Судијски колегијум за јавну оцену пастува радио је у саставу Јанез Рус из ергеле „Липица“ из Словеније, др Нидал Кораби генерални секретар ЛИФ-а и др Љуба Штрбац из Пољопривредног факултета Нови Сад. Они су оцењивали изглед коња, темперамент, ход и послушност.

У културно-уметничком делу програма наступили су културно-уметничка друштва „Шове“ из Равног села и „Корени“ из Бачке Паланке.

Сутра је главни тркачки дан који ће обележити четири касачке и четири галопске трке. Централни догађаји су главна галопска трка „Српска коњичка дивизија“ и главна касачка трка за грла од три године „Чегар“.