Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
10.09.2019.

Почела изградња станова за припаднике служби безбедности у Сремској Митровици




Потпредседници Владе Републике Србије министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министарка саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Зорана Михајловић, са градоначелником Сремске Митровице Владимиром Санадером данас су у сремскомитровачком насељу Камењар положили камен темељац за изградњу 190 станова за припаднике служби безбедности. Свечаности је присуствовао и државни секретар Министарства одбране Бојан Јоцић.
 
Полагањем камена темељца почела је изградња око 15.000 квадрата стамбеног простора који ће бити на располагању безбедносним структурама, али и грађанима који су учествовали у ратним дешавањима у прошлости. Град је дао локацију, а изградиће и неопходну инфраструктуру, приступне саобраћајнице и уредити јавну површину.

Сремска Митровица је шести град у којем се граде станови за припаднике служби безбедности, после Новог Сада, Ниша, Крагујевца, Краљева и Врања. Укупна вредност изградње планиранираних 8.000 станова износи око 300 милиона евра. Ускоро се очекује почетак градње станова у Београду, а затим у Сомбору, Зрењанину, Зајечару и Крушевцу.
 
- Данашњи дан за припаднике сремскомитровачког гарнизона Војске Србије значи много. Доста нас има нерешено стамбено питање, па изградња ових станова представља сигурност за наше породице, како би ми могли да се пуним капацитетом усредсредимо на испуњавање својих професионалних задатака - каже задовољно мајор Бранислав Бојанић, командант дивизиона самоходних вишецевних лансера ракета у сремскомитровачкој касарни.
 
У насељу Камењар предвиђена је изградња три зграде, односно ламеле, са 190  једнособних, једноипособних, двособних, двоипособних, трособних и троипособних станова. Према плану, у наредних годину ипо дана, радови на изградњи станова биће завршени и први станари моћи ће да се уселе.