Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
08.06.2019.

Министар Вулин: Војска Србије негује традиционалне вредности



Министар одбране Александар Вулин и министар омладине и спорта Вања Удовичић присуствовали су данас спортској манифестацији „Олимпијски дан“ која се први пут одржава на спортским теренима Војне академије у Касарни „Генерал Јован Мишковић“.
 
Према речима министра Вулина, Министарство одбране и Војска Србије изузетно су поносни што могу да сарађују и са Олимпијским комитетом Србије и са Министарством омладине и спорта и што заједно можемо да промовишемо оне традиционалне вредности које чине Војску Србије – здрав живот и спортске вредности.
 
- Војска Србије поклања огромну пажњу развоју спорта, не само у својим редовима већ и у читавом друштву. Само здрава нација је нација која је у стању да се брани, да води рачуна о себи, да се бори за идеале слободе, идеале због којих српски народ и постоји. Војска Србије ће у наредном периоду, после много деценија, постројити и своју прву Спортску јединицу, јединицу у којој ће место наћи наши најистакнутији професионалци у спортовима који су за Војску Србије важни и који ће, осим своје професионалне каријере, моћи да бране и боје наше земље, али и боје Војске Србије, рекао је министар одбране и додао да је Војска Србије ту за традиционалне, праве вредности, „за оно што нас је учинило вредним“.
 
Министар Удовичић поручио је да се данашњим даном „шаље јасна порука тимског духа и тимског рада“.
 
- Желим да захвалим Министарству одбране које учествује у оваквом једном великом и значајном дану за систем спорта, првенствено када је реч о промоцији здравих стилова живота. Драго ми је да су сви могли да се увере колико је спорт заступљен у војсци, и да су нам они демонстрирали своје вештине, али драго ми је и да су могли да се друже са грађанима и да их мотивишу да уђу у систем спорта, изајавио је министар Удовичић.
 
Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић поручио је свима, а посебно оним најмлађим, да је ово њихов празник и да ће сви бити презадовољни ако барем два посто људи данас буде мотивисано да се у будућности баве спортом.
 
“Олимпијском дану” присуствовали су и ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник Горан Радовановић, начелник Војне академије генерал-мајор Бојан Зрнић и начелник Војног кабинета председника Републике Србије и шеф делегације Србије при Међународном савезу за војне спортове (ЦИСМ) бригадни генерал Синиша Радовић.