Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
16.05.2019.

Састанак министра Вулина и делегације "Балканског скока пријатељства 2019"



Министар одбране Александар Вулин састао се данас са организаторима и гостима међународне манифестације „Балкански скок пријатељства 2019“, која се од 14. до 19. маја 2019. године одржава у Београду, у организацији Падобранског клуба ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг“, а уз подршку Министарства одбране и Војске Србије.

Делегацију је предводио пуковник у пензији Ненад Кузмановић из Удружења падобрански клуб ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг“, а чинили су је и владика пакрачко-славонски Јован Ћулибрк, бригадни генерал у пензији Рафаеле Јубини из Републике Италије, пуковник у пензији Виктор Дедов и потпуковник у пензији Константин Пожидаев из Руске Федерације, заставник И класе Георгиос Мастакурис из Републике Грчке, као и Небојша Јушковић из Црне Горе.
 
Током данашњег сусрета било је речи о начинима подршке Министарства одбране и Војске Србије у организацији манифестације која окупља више од стотину падобранаца из земље и иностранства, као и о облицима будуће сарадње.

„Балкански скок пријатељства“ одржава се од 1993. године, када је први пут организован од стране грчке Уније резервних падобранаца и 63.  падобранске бригаде из Србије.