Министарство одбране Републике Србије
 
01.08.2016.

Даљи развој сарадње са кинеским компанијама



Даљи развој сарадње са кинеским компанијамаMинистар одбране Зоран Ђорђевић и потпредседник компаније „~Poly Technologies Inc~“ Даи Нинг, разговарали су о развоју сарадње у области наменске индустрије.

Реч је о унапређењу војноекономске и војнотехничке сарадње кроз могуће улагање кинеске компаније у ЈП "Југоимпорт СДПР" и одбрамбену индустрију Србије и могућностима за рад на заједничким истраживачким и развојним пројектима из области наоружања и војне опреме (НВО).

Министар Ђорђевић захвалио је на исказаној вољи компаније „~Poly Technologies Inc~“ за улагања у "Југоимпорт СДПР" и привредна друштва одбрамбене индустрије Србије, која представљају веома значајан и виталан растући сегмент српске привреде.

Министар одбране је подсетио да је "Југоимпорт СДПР" јавно предузеће које је основала Влада Републике Србије, која са њим Даљи развој сарадње са кинеским компанијамауправља, тако да је улога Министарства одбране пре свега везана за испуњење циљева политике одбране и економске политике Србије, у активностима и пословима који су у надлежности тог јавног предузећа. У том смислу, Министарство одбране снажно подржава иницијативу и напор да се изнађе неки облик сарадње кроз улагање компаније „~Poly Technologies Inc~“ у "Југоимпорт СДПР", у чему пресудну улогу има њихов заједнички интерес и договор.

Истовремено, Ђорђевић је нагласио да је Министарство одбране веома заинтересовано за заједничке пројекте на истраживању, развоју и производњи средстава НВО и да смо потпуно отворени за преговоре и изналажење модалитета сарадње у обостраном интересу, укључујући и евентуални заједничи наступ на трећим тржиштима.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА