Министарство одбране Републике Србије
 
22.10.2013

Министар Родић на снимању филма „Херој 1914“Министар одбране Небојша Родић посетио је данас у селу Прањани, надомак Горњег Милановца, екипу документарно-играног филма „Херој 1914“  која већ две недеље снима пројекат на тој локацији.

Аутори филма, чију продукцију потписује „Време филм“, су одговорни уредник недељника „Време“ Филип Шварм и Радослав Ћебић. Шварм је истакао да без подршке и сарадње с Министарством одбране и Војском Србије филм не би био ни реализован.

- Помогли су нам да добијемо наоружање и другу опрему важну за период 1914. године, а помогли су нам и у стручним консултацијама. Филм „Херој 1914“ је веома важан пројекат којим представљамо битан сегмент наше историје, истинито, објективно и поштено, и има едукативан и национални значај, нагласио је аутор.

Премијера филмског остварења заказана је за следећу годину, у оквиру обележавања века од почетка Првог светског рата.Филм „Херој 1914“ се не бави само историјским догађајима, већ обичним српским војником и условима у којима је извојевана једна од највећих победа уписаних у националну историју. У фокусу је судбина војника , сељака-хероја, најслабије опремљеног борца у Првом светском рату.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.Изјава Филипа Шварма | FLV
Снимање филма | FLV