Министарство одбране Републике Србије
 
12.09.2013.

Потписан Протокол о донацији информатичке опреме



Протокол о донацији информатичке опреме Министарству одбране потписали су данас начелник Управе за међународну војну сарадњу бригадни генерал Љубомир Николић и представник Министарства одбране Краљевине Данске пуковник (у пензији) Курт Рефсгард.

Бригадни генерал Николић, захваљујући на донацији информатичке опреме, истакао је да Министарство одбране Републике Србије изузетно цени експертску и финансијску помоћ Краљевине Данске у процесу реформе система одбране. Данска је један од најзначајнијих донатора за систем одбране, а вишемилионска помоћ и подршка од 2004. године значајно је унапредила интензитет и квалитет сарадње две земље у области одбране.

Пуковник Рефсгард пренео је задовољство добро организованом посетом и оценио да се број планираних и реализованих активности на годишњем нивоу константно повећава и да данска страна очекује да ће такав тренд бити настављен и у наредном периоду, у тежишним областима сарадње.

Краљевина Данска наставиће са експертском и финансијском подршком у започетим пројектима – Служба трагања и спасавања, безбедност летења, логистика, АБХО, ПЕЛТ, формирање психолошког тест центра на ВМА и Националног центра за контролу тровања и подршку у опремању система одбране информатичком опремом.