Министарство одбране Републике Србије
 
27.08.2013.

Начелник Генералштаба Војске Србије у посети Бугарској



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић налази се у званичној посети Републици Бугарској, током које је данас у Софији разговарао са начелником Генералштаба оружаних снага Бугарске генералом Симеоном Симеоновим.

Генерали Диковић и Симеонов разменили су мишљења о досадашњој сарадњи две војске и могућностима за њено унапређивање у наредном периоду. Оцењујући постојећу сарадњу као изузетно добру, генерал Диковић је нагласио да је даље унапређење војне сарадње Републике Србије и Бугарске веома значајно питање, јер доприноси и оперативним способностима обе војске и развоју добрих односа две земље.

– Последњих неколико година искристалисале су се кључне области сарадње, а то су пре свега заједничке вежбе и обука, сарадња у области војнополицијских послова, примене софтвера за кодификацију и симулације и домени планирања, програмирања и буџетирања, војне медицине и усавршавања кадра, рекао је генерал Диковић.

Генерал Диковић разговарао је и са министром одбране Републике Бугарске Ангелом Најденовим.

У току посете, делегација Војске Србије посетиће 68. бригаду специјалних снага и Авио базу „Граф Игнатијев“ и присуствовати заједничком бојном гађању циљева у ваздушном простору које на бугарском полигону „Шабла“ изводе јединице за противваздухопловна дејства Војске Србије и оружаних снага Бугарске.